Skippa länkar

Hyra SUP Kalmar

Hyra SUP hos Kalmar By Sea

Har du någonsin funderat över hur det skulle kännas att gå på vatten? Att paddla SUP är nog så nära gå på vattnet du kan komma. När du paddlar SUP står du på en bräda och paddlar med en paddel.

Testa att hyra SUP hos oss på Kalmar By Sea och känn vattnet skvalpa kring dina fötter medan du ståendes glider fram längs kanalen. Välj själv om du vill ha en lugn och harmonisk stund på vattnet eller om du vill prova något svårare, kanske SUP-yoga?

Är det första gång en du paddlar SUP kan du börja med att paddla på knäna för att hitta balansen. När du känner dig redo kan du ställa dig med fötterna brett isär och paddla.

Vad ingår när man hyr SUP?

All utrustning som behövs för att kunna paddla SUP ingår när du hyr hos oss på Kalmar By Sea. Sup-brädan, paddel och flytväst. Vi ger dig instruktioner och går igenom vad som gäller kring säkerheten på vattnet innan du ger dig iväg.

Hur går det till?

Om du förbokar på vår hemsida går det fort att komma ut på vattnet när du anländer till uthyrningen. Du checkar in hos personalen och vi hjälper dig få rätt utrustning. Vi går sedan igenom hur du paddlar och säkerheten på vattnet innan du paddlar iväg.

Viktigt att tänka på

När du är ute på vattnet är det viktigt att visa hänsyn och vara uppmärksam på alla andra som rör sig där. Du delar vattnet med exempelvis båtar, kajaker och badande människor. När det är blåsigt kan det vara bra att hålla sig nära land och ha med sig någon att paddla tillsammans med.

hyra sup

Populära rutter

Kort text om vilka rutter som finns, 2-3 meningar.

Ängö runt

Längd: ca 1.5h Svårighetsgrad: 3/5 (viss erfarenhet krävs) Vacker och varierande tur genom skyddat vatten...

Priser & vanliga frågor

Tid

0-2h
2-4h
Heldag

SUP

250 kr
350 kr
650 kr

Vanliga frågor

Absolut! Kraven för att paddla hos är att du är minst 18 år (eller i målsmans sällskap) och simkunnig, resten hjälper vi dig med. Vi har stabila och lättpaddlade kajaker som passar för nybörjare och vår personal går igenom allt du behöver veta innan du ger dig ut på vattnet. Känner du dig osäker brukar vi rekommendera att paddla tillsammans med någon annan i en tvåmanskajak, som är den stabilaste kajaken vi har.

Om ett barn kan paddla eller inte beror på barnets eget självförtroende och ålder. Vi har flytvästar i alla storlekar och är barnet stort nog att paddla i en egen kajak går det bra, med vuxet sällskap ute på vattnet. Det går också bra att paddla tvåmanskajak tillsammans, alternativ två vuxna i en tvåmanskajak där en sitter stilla med ett barn i famnen framtill, och den som sitter bak sköter själva paddlingen. Är man en mycket van paddlare går det bra att paddla en enmanskajak med ett barn i famnen.
All paddling sker på egen risk.

Vi rekommenderar att du har på dig bekväma, rörliga och oömma kläder för bästa paddlingsupplevelse. Ta med en jacka om det är blåsigt eller regnigt och solskydd och vattenflaska vid varmt och soligt väder. Ett extra ombyte kan vara skönt att ta på sig efter turen.

Det finns plats att lämna skor och väskor på, men vi ansvarar inte för förlorade tillhörigheter. Du kan hyra drybags, vattentäta påsar alternativt hyra ett låsbart skåp för dina värdesaker.

Vi har öppet i nästan alla väder! De enda gångerna vi inte rekommenderar att du paddlar är när det åskar och blixtrat. Vill du vara säker på att det är bra väder när du ska paddla kan du välja att köpa till vår ”vädergaranti”, eller ombokningsskydd som det också kallas, så du kan boka om fram till 6 timmar innan inbokad paddling.

Beroende på din erfarenhet och aktuellt väderförhållanden ger vi i personalen dig förslag på passande rutter att paddla. Här på hemsidan kan du också läsa mer om rutter som vi rekommenderar.

Karta

Hitta rätt och förbered dig

Du hittar oss längs kanalen på Kvarnholmen i Vattentornsparken. Närmsta gatuadress är Larmgatan 38 och längs Larmgatan hittar du parkering precis intill parken.

Vi ligger endast ett par minuters promenad från Kalmar C, dit du kan åka med både buss och tåg.

Kom gärna 10 minuter innan din bokade tid för att hinna prova ut rätt utrustning i lugn och ro innan du ska ut på vattnet.

Kurser & event

Vill du hellre paddla tillsammans med en grupp ledd av en erfaren instruktör? Boka in dig på någon av våra kommande kurser eller event nedan.